Go Back   Super Soaker Central > Water gun technology > Repairs
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Mark Forums Read


Welcome to the SSC Forums! You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and more. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today! If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Important note: The SSC forums are now in archive mode. WaterWar.net is the new online discussion board for the water gun hobby.

 
 
Thread Tools
Old 05-06-2004, 04:55 PM   #1
HappyDappy
Member
 
HappyDappy's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 30
UserID: 114
Default Max-D 6000 broken pump

my friend was over the other day and was bullying my 9 year old nahbour with his MaxD 6000 when he broke the pump

now when u pump it, the chamber does not pressurize
we opened it up but coudnt fix it

please help anyone


btw im a new guy here so hi all
HappyDappy is offline  
Old 05-06-2004, 05:19 PM   #2
Neuro
Retired Moderator
 
Neuro's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Michigan
Posts: 1,081
UserID: 30
Default

hi, welcome to ssc, be sure to read and understand the forum rules. in order for us to really help you, you should take a picture of the internals, focusing on the pump, and perhaps pull out the pump shaft and show us that as well.
__________________
"I used to care, but now I take a pill for that."

You can pretty much ignore the times on that, I rarely ever have Xfire on when I play. I should, though.

Neuro is offline  
Old 05-06-2004, 05:53 PM   #3
blaze
Senior Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 515
UserID: 94
Default

the pump shaft may have broke, the pc may have broke, some other things. like neo said, take a pic of it. u can attach files to posts.
blaze is offline  
Old 05-06-2004, 07:46 PM   #4
HappyDappy
Member
 
HappyDappy's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 30
UserID: 114
Default

right

I Don't have pics at the moment but I get them
eventually

the shaft isnt busted or anything

however, when u pump, there is no pressure as in the
if u tilt the gun, the pump will slide back and forth

maybe there is a rubber piece that stops it or something and it came loose

anyways, if u guys have any ideas please help

ill post a pic later
HappyDappy is offline  
Old 05-06-2004, 09:08 PM   #5
BlueSmudge
Senior Member
 
BlueSmudge's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 886
UserID: 97
Default

open it up, and dip the internals in water. If there are bubbles, there is a leak there. even the smallest hole could cause loss of pressure.
__________________
--------------------------------------------------------------

BlueSoak.net
--------------------------------------------------------------
BlueSmudge is offline  
Old 05-07-2004, 04:48 AM   #6
Ben
Founder
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Maryland
Posts: 6,449
UserID: 1
Default

Uhhh, it's a problem with the pump shaft, not a leak. :P

I think the pump's seal has come off, you could probably glue it on. Open the gun up and check it out.
__________________

[email address] / Please read this before emailing or PMing me

Do not ask me water gun questions by email or PM. Please post the question at the forum. Private questions and suggestions are welcome by PM and email. Also, I do not sell or buy water guns online.
Ben is offline  
Old 05-07-2004, 10:08 AM   #7
RacerSoaker445
Still selling stuff.
 
RacerSoaker445's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 951
UserID: 83
Default

And if you have a Digital camrea, take a pic.
__________________
I don't check this forum anymore.
RacerSoaker445 is offline  
Old 05-07-2004, 11:24 PM   #8
BlueSmudge
Senior Member
 
BlueSmudge's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 886
UserID: 97
Default

if its what doom says, couldn't you do that pop bottle cap seal?
__________________
--------------------------------------------------------------

BlueSoak.net
--------------------------------------------------------------
BlueSmudge is offline  
Old 05-08-2004, 09:54 AM   #9
Ben
Founder
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Maryland
Posts: 6,449
UserID: 1
Default

You're confusing two different articles, there is one that improves seal on most guns and one that lets your gun work without a pump cap. The pump seal one might help, the cap one wouldn't because that's not the problem, and the Max-D 6000 doesn't even need the pump cap to be on.
__________________

[email address] / Please read this before emailing or PMing me

Do not ask me water gun questions by email or PM. Please post the question at the forum. Private questions and suggestions are welcome by PM and email. Also, I do not sell or buy water guns online.
Ben is offline  
Old 05-08-2004, 01:08 PM   #10
BlueSmudge
Senior Member
 
BlueSmudge's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 886
UserID: 97
Default

sorry, I don't know much... B)
__________________
--------------------------------------------------------------

BlueSoak.net
--------------------------------------------------------------
BlueSmudge is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2003 - 2011 The Super Soaker Central project